UTILITĂȚI SMART ȘI LA GIURGIU, PREZENTATE LA CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE LA BUCUREȘTI – DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ A INFRASTRUCTURII ORAȘELOR – 2017

UTILITĂȚI SMART ȘI LA GIURGIU, PREZENTATE LA CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE LA BUCUREȘTI – DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ A INFRASTRUCTURII ORAȘELOR – 2017

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a fost prezent astăzi la București, la Conferința națională Smart Utilities – Dezvoltarea Sustenabilă a Infrastructurii Orașelor 2017, organizată de Govnet, în calitate de vorbitor și reprezentant al autorităților publice locale. Edilul șef a fost însoțit de administratorul public al municipiului, Niculae Ghiță, și a participat la prima sesiune de discutii – Dezvoltarea serviciilor de utilități publice în orașele moderne, moderată de Marius Bostan, inițiatorul proiectului Smart City Alba-Iulia 2018 și fost Ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informatiei.

În cadrul acestui eveniment destinat autoritatilor publice dar și sectorului privat a fost discutat conceptul de smart city și prezentate soluții smart în domeniul transportului, iluminatului public, tehnologii inovative.

La întrebarea organizatorilor “Cum putem implementa tehnologii smart în managementul utilităților publice?” a răspuns și primarul Barbu, care a declarat că acest concept european de Smart City – Oraș Inteligent – se află și în abordarea administrației locale de la Giurgiu și a dezvoltat o astfel de gândire concretizată într-un plan: GIURGIU PENTRU O DEZVOLTARE DURABILĂ INTEGRATĂ 2016-2020. “Smart City care include tehnologii inteligente nu poate fi implementat decât acolo unde există infrastructura necesara și cadrul de implementare, municipiul Giurgiu investind în acest moment în acest sector”.

Prezentarea edilului șef de la Giurgiu a avut ca temă PROGRAMUL ONLINE DE MONITORIZARE A PUNCTELOR TERMICE și în acest sens, a explicat primarul Barbu, în sistemul centralizat de încălzire, a fost începută crearea cadrului necesar înca din 2012, prin intervenții masive în infrastructura de producere/ transport, dar mai ales distribuție a agentului termic, pentru ca mai târziu, să poată fi implementat sistemul soft de Smart Utilities în energie termică.

Acesta a vorbit despre avantajele și modul de functionare: “Având această infrastructură, a fost simplu să aplicăm pentru acest sistem modern de smart utilities dependent de regulatoarele automate montate pe Modulele termice, de un soft și de conexiunea la internet – reglarea parametrilor se face online, nu intervine factorul uman și evident eroarea umană, se face economie de personal, de buget, de timp în aplicarea și procesarea unor comenzi și, cel mai importat, se reduc costurile la încălzire foarte mult”.

Dincolo de acest program, Primăria Giurgiu a mai implementat aplicații de tipul Smart City, respectiv harta digitală cu localizare de obiective și realizarea de măsurători de lungimi și suprafețe, Catalogul electronic și în curând va pune la dispoziția cetățenilor o aplicatie on-line de înregistrare a sesizărilor.

Ultima modificare: 24.05.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul TAXA SPECIALĂ DE LIBERĂ TRECERE PENTRU AUTOVEHICULELE CU MASA MAI MARE DE 7,5 TONE, OBLIGATORIE DE LA 1 IUNIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.